Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2020

Aprilie-iunie 2020

08 aprilie 2020 (Atena) Răspunde favorabil invitaţiei primite din partea Ministerului de Externe Elen – Secretariatul General al Diasporei Elene şi mediatizează în cadrul Uniunii Elene din România Concursul internațional de pictură & desen pentru copiii și tinerii din diaspora (cu vârsta cuprinsă între 6-16 ani) intitulat „aproape sau departe, toți SUNTEM UNUL” şi care se va desfăşura în perioada 10 aprilie – 5 iulie 2020.

08 aprilie 2020 (Bucureşti) Participă la video-conferința Comitetului Director a Adunării Generale a Uniunii Mondiale Interparlamentare (PADEE) condusă de domnul Peter Katsambanis cu diaspora elena de pretutindeni, pe tema organizării evenimentelor dedicate împlinirii în anul 2021 a 200 de ani de la Revoluția Greacă.

10 aprilie 2020 (Ploieşti) La sediul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, se întâlneşte cu directorul acesteia, domnul Vlad Mateescu, cu care poartă discuţii referitoare la depunerea unui proiect european în care Uniunea Elenă din România şi Filarmonica să fie instituţii partenere.

13 aprilie 2020 (Bucureşti) La sediul primăriei din Ploieşti se întâlneşte cu conducerea municipiului pentru a discuta modul de implicare a Comunităţii Elene Prahova în rezolvarea problemelor ridicate de pandemia de COVID 19.

16 aprilie 2020 (Ploieşti) Iniţiază în perioada 16-25 aprilie 2020, în cadrul Comunităţii Elene Prahova, un proiect de strângere de fonduri pentru achiziționarea de măști de protecție donate ulterior mai multor instituții din Municipiul Ploiești și Câmpina.

23 aprilie 2020 (Bucureşti) La sediul Uniunii Elene din România din Bucureşti, se întâlneşte cu arhitectul care se ocupă de proiectul de anvelopare a Centrului Cultural Elen. Se discută problemele tehnice legate de această situaţie.

25 aprilie 2020 (Ploieşti) Împreună cu doi membri ai Comunităţii Elene Prahova împarte 3000 de măşti de protecţie respiratorie de unică folosinţă către cinci instituţii ploieştene (recomandate de conducerea Primăriei Ploieşti) şi anume: Spitalul Municipal Ploiești „Schuller”, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul de Pediatrie Ploiești, Spitalul de Obstretică și Ginecologie Ploiești, Poliția Locală Ploiești.

26 aprilie 2020 (Bucureşti) În contextul pandemiei COVID-19, în vederea susţinerii activităţii de prevenire, limitare, tratare și combatere a infectării, iniţiază şi coordonează un proiect național de solidaritate prin care 16000 de măşti de protecţie respiratorie de unică folosinţă au fost donate mai multor instituții ale statului român, comunităților elene teritoriale, tuturor membrilor și corespondenților Uniunii Elene din România care primesc revista „Elpis”.

29 aprilie 2020 (Ploieşti) Se întâlneşte cu directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, domnul Vlad Mateescu, pentru a lucra pe proiectul european cu titlul „VIRTUAL CONCERT HALL”, în care Uniunea Elenă din România este parteneră.

Participarea la video-conferința Comitetului Director a Adunării Generale a Uniunii Mondiale Interparlamentare (PADEE)
Participarea la video-conferința Comitetului Director a Adunării Generale a Uniunii Mondiale Interparlamentare (PADEE)
Coordonarea lucrărilor de igienizare desfășurate la sediul Comunității Elene Prahova.
Coordonarea lucrărilor de igienizare desfășurate la sediul Comunității Elene Prahova.

14 mai 2020 (Bucureşti) La sediul Parlamentului României, se întâlnește cu domnii Georgios Stafylakis, directorul Biroul de Turism al Greciei în România. S-au purtat discuții referitoare la posibilitatea Uniunii Elene din România de a-și desfășura proiectele culturale în Grecia, în acest an, în contextul pandemiei.

17 mai 2020 (Bucureşti) Este difuzată pe canalul de televiziune TVR 2 o nouă ediţie a emisiunii Kalimera! a cărei gazdă, jurnalista Roxana Amzăr, alături de academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, au pornit pe urmele Cantacuzinilor și au prezentat  oraşul Sinaia de altădată.

01 iunie 2020 (Bucureşti) Pe canalul de televiziune TVR 2 este transmisă emisiunea Kalimera!. În cadrul acesteia s-au prezentat aspecte de la cea de-a XII-a ediţie a proiectului Uniunii Elene din România cu titlul „Dialog cu timpul şi lumea, imagini din spaţiul sacru al Bisericii Greceşti „Izvorul Tămăduirii” din București, rețete delicioase ale grecilor din Câmpina și imagini cu Jean Constantin, îndrăgitul actor de origine greacă de la dispariţia căruia s-au împlinit 10 ani.

03 iunie 2020 (București) Desfășoară o întâlnire de lucru în Parlamentul României cu doamna scriitor Carmen Zamfirescu și domnul Florin Olteanu, lector univ. dr. la Universitatea Craiova. S-au purtat discuții referitoare la proiectele Uniunii Elene din România pentru anul 2021 și portofoliul editurii UER Press.

10 iunie 2020 (Bucureşti) În cadrul emisiunii „Convieţuiri”, transmisă în direct de canalul public de televiziune TVR 1, jurnaliștii Secției Alte Minorități au propus publicului telespectator o plimbare la Biserica Greacă aflată în Piața „Izvorul Rece” din Capitală unde parohul acesteia, pr. prof. univ. dr. Ioan Moldoveanu, a prezentat cum au sărbătorit credincioșii greci Rusaliile (Pogorârea Sfântului Duh) după perioadă de restricţie, care este diferența dintre slujbele online și revenirea cu precauție
alături de comunitate. De asemenea, a putut fi revăzută ediţia a XIX-a a Festivalului Elenismului, organizat la Katerini, în Grecia, de Uniunea Elena din Romania.

11 iunie 2020 (Ploieşti) Contribuie alături de echipa TVR la filmările ce au avut loc la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” din Ploiești. Au fost evidenţiate eforturile depuse de instituţie în perioada pandemie de COVID-19 şi contribuţia ofiţerului Pârvulescu Iulian în acest sens, ofiţer care în timpul liber coordonează ansamblurile de dansuri greceşti ale Comunităţii Elene Prahova.

În cadrul emisiunii „Convieţuiri”, transmisă în direct de canalul public de televiziune TVR 1, jurnaliștii Secției Alte Minorități au propus publicului telespectator o plimbare la Biserica Greacă
În cadrul emisiunii „Convieţuiri”, transmisă în direct de canalul public de televiziune TVR 1, jurnaliștii Secției Alte Minorități au propus publicului telespectator o plimbare la Biserica Greacă.
Participarea la teleconferința desfăşurată de premierului Republicii Elene, domnul Kyriakos Mitsotakis, cu elevii care învață limba greacă pe diferite continente ale lumii.
Participarea la teleconferința desfăşurată de premierului Republicii Elene, domnul Kyriakos Mitsotakis, cu elevii care învață limba greacă pe diferite continente ale lumii.

11 iunie 2020 (Ploieşti) Contribuie alături de echipa TVR la filmările ce au avut loc la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” din Ploiești. Au fost evidenţiate eforturile depuse de instituţie în perioada pandemie de COVID-19 şi contribuţia ofiţerului Pârvulescu Iulian în acest sens, ofiţer care în timpul liber
coordonează ansamblurile de dansuri greceşti ale Comunităţii Elene Prahova.

15 iunie 2020 (Bucureşti) La Palatul Parlamentului, poartă
discuții referitoare la alegerile locale 2020 cu domnul Anton Antoniadis, vicepreședinte al Uniunii Elene din România și președinte al Comunității Elene Constanța.

19 iunie 2020 (Prahova) La conacul „Pană Filipescu” din județul Prahova, contribuie la realizarea unui reportaj referitor la proiectul „Drumul Cantacuzinilor”, un nou material pentru emisiunea Kalimera! produs de jurnaliștii canalului național de televiziune TVR.

22 iunie 2020 (Bucureşti) Participă la teleconferința desfăşurată de premierului Republicii Elene, domnul Kyriakos Mitsotakis, cu elevii care învață limba greacă pe diferite continente ale lumii. La eveniment au mai participat domnul Konstantinos Vlasis, Ministrul adjunct de Externe Grec şi domnul Yannis Chryssoulakis, Secretar
General în cadrul Secretariatului General al Grecilor din Diaspora. Din partea Uniunii Elene din România au participat elevul Asterionas Rakitzis, doamna profesoară Evanthia Papaeftimiou și domnul Dragoş Gabriel Zisopol, președinte și deputatul acestei minorități.

23 iunie 2020 (București) La propunerea Uniunii Elene din România, proiectului cu titlul „Virtual Concert Hall” coordonat de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, i s-au alăturat Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România și Televiziunea Română.

29 iunie 2020 (București) Pe canalul de televiziune TVR
2 este transmisă emisiunea Kalimera!, în cadrul căreia
telespectatorii au aflat despre: teleconferința premierului
Republicii Elene, domnul Kyriakos Mitsotakis, cu elevii care învață limba greacă și profesorii acestora din diferite colţuri ale pământului, parteneriatul dintre Uniunea Elenă din România și Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, parteneriatele Uniunii Elene din România cu diferite instituții din Grecia, autentica rețetă a celebrei mousakale grecești etc

Organizarea în Aula Academiei Române din Bucureşti cea de-a II-a ediţie a ZILEI LIMBII ELENE, sărbătoare legiferată ca zi festivă în România prin Legea nr. 204/20.07.2018, urmare a iniţiativei deputatului Uniunii Elene din România.