Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2019

Octombrie-decembrie 2019

02 – 07 octombrie 2019 (Hanioti, Grecia) Organizează ediţia 2019 a proiectului cu titlul „Pelerinaj în familia UER” prin care 86 de membri seniori ai Uniunii Elene din România din Comunităţile Elene Bârlad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Calafat, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi Izvoarele, Oneşti, Piatra Neamţ, Piteşti, Roman, Sulina, Târgovişte,
Tulcea, Turnu Severin au beneficiat de o excursie la Hanioti în Halkidiki, Grecia.

02 octombrie 2019 (Bucureşti) În cadrul Ambasadei Republicii Elene din România, participă la manifestarea organizată cu ocazia expirării mandatului E.S. domnul ambasador Vassilis Papadopoulos. Cu acest prilej, a fost lansată cartea cu titlul „Limba ca vehicul al culturii”, autor E.S. domnul Vassilis Papadopoulos. Evenimentul va fi mediatizat de TVR1.

04 octombrie 2019 (Ploieşti) Coordonează participarea ansamblului de dansuri greceşti „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova la evenimentul caritabil cu titlul „Cadouri pentru Roxana Anisia”. Ansamblul a prezentat o suită de dansuri greceşti dar a şi contribuit din punct de vedere financiar, printr-o donaţie în bani, pentru reuşita evenimentului.

În cadrul Ambasadei Republicii Elene din România, participă la manifestarea organizată cu ocazia expirării mandatului E.S. domnul ambasador Vassilis Papadopoulos.
În cadrul Ambasadei Republicii Elene din România, participă la manifestarea organizată cu ocazia expirării mandatului E.S. domnul ambasador Vassilis Papadopoulos.
Coordonează manifestările organizate de Uniunea Elenă din România, cu prilejul desfăşurării celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Elenismului din Români, în Grecia, localitatea Katerini.
Coordonează manifestările organizate de Uniunea Elenă din România, cu prilejul desfăşurării celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Elenismului din Români, în Grecia, localitatea Katerini.

17 – 20 octombrie 2019 (Katerini, Grecia) Coordonează manifestările organizate de Uniunea Elenă din România, cu prilejul desfăşurării celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Elenismului din Români, în Grecia, localitatea Katerini. Celor peste 400 de artişti care au evoluat pe scena Centrului Cultural „Ekavi Palace” din Katerini, ei s-au alăturat personalităţi din România şi Grecia. Am avut deosebitaplăcere şi onoare să îi avem alături de noi pe: prof. univ. dr. Sergiu Nistor, consilier prezidenţial Departamentul Cultură, Culte şi Centenar din cadrul Administraţia Prezidenţială a României, domnul Amet Aledin, subsecretar de stat în Guvernul României – Departamentul Relaţii Interetnice, doamna Aurora Caravasile, consilier superior în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, preşedinţii comunităţilor elene teritoriale, membre al Uniunii Elene, doamna Viorica Ciolacu, însărcinat cu afaceri ad interim al Ambasadei României în Republica Elenă, domnul Christodoulos Mamsakos, primarul oraşului Drama, domnul Kostas Koukodimos, primarul oraşului Katerini domnul Grigori Papachristos, preşedintele festivalului „Olympos” din Dion, domnul Anastasios Terzis, fostul primar al oraşului Eginio. Evenimentele au demonstrat încă o dată contribuţia Uniunii Elene din România la dezvoltarea elenismului şi potenţialul acestuia. Manifestările au fost mediatizate de TVR1 şi canalele de televiziuni locale.

18 octombrie 2019 (Katerini, Grecia) Coordonează înfrăţirea municipiului Katerini din Grecia şi Câmpina din România. Protocolul a fost semnat în cadrul Primăriei din Katerini, de către primarii celor două localităţi anterior menţionate. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa domnului prof. univ. dr. Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, domnul Amet Aledin, subsecretar de stat în Guvernul României – Departamentul Relaţii Interetnice, domnul Christodoulos Mamsakos, primarul oraşului Drama din Grecia, reprezentanţii primăriei din România. Evenimentul a fost imortalizat de canalul naţional de televiziune TVR1.

Coordonează înfrăţirea municipiului Katerini din Grecia şi Câmpina din România.
Coordonează înfrăţirea municipiului Katerini din Grecia şi Câmpina din România.
Conduce delegaţia care a efectuat o vizită de lucru la Consulatul General al României din Salonic.
Conduce delegaţia care a efectuat o vizită de lucru la Consulatul General al României din Salonic.

19 octombrie 2019 (Salonic, Grecia) Conduce delegaţia care a efectuat o vizită de lucru la Consulatul General al României din Salonic. Din delegaţie au făcut parte domnul prof. univ. dr. Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, domnul Amet Aledin, subsecretar de stat în Guvernul României – Departamentul Relaţii Interetnice, domnul
Christodoulos Mamsakos, primarul oraşului Drama din Grecia, primarul şi delegaţia din Câmpina şi reprezentanţi canalului naţional de televiziune TVR1. S-au purtat discuţii referitoare la colaborările bilaterale dintre Uniunea Elenă din România şi Consulatul General al României din Salonic şi dezvoltarea înfrăţirilor dintre localităţile din România şi Grecia.

22 octombrie 2019 (Ploieşti) Este reprezentat de domnul Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, la manifestarea prilejuită de lansarea celui de-al III-lea volum al monografiei cu titlul „Marea Carte a Ploieştilor”, organizată de Societatea Culturală „Ploieşti – Mileniul III”.

25 octombrie 2019 (Ploieşti) În calitate de secretar al Camerei Deputaţilor şi deputat al Uniunii Elene din România, răspunde invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova de a participa la „Topul Firmelor prahovene”, manifestare la care au fost premiate cele mai bune firme din judeţul Prahova. Cu această ocazie s-a adresat auditoriului iar ansamblul de dansuri greceşti „Kymata” al Uniunii Elene din România, Filiala Prahova, a participat la momentul artistic al manifestării. Ambasada Republicii Elene în România a fost reprezentată de ataşatul economic al acesteia, domnul Aristotelis Xenakis.

27 octombrie 2019 (Bucureşti) La Biserica Greacă din Bucureşti, participă la Te-Deumul organizat în memoria eroilor greci căzuţi în timpul celui de-al doilea război
mondial şi la depunerea de coroane la monumentul aflat în curtea acesteia.

În calitate de secretar al Camerei Deputaţilor şi deputat al Uniunii Elene din România, răspunde invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova de a participa la „Topul Firmelor prahovene”
În calitate de secretar al Camerei Deputaţilor şi deputat al Uniunii Elene din România, răspunde invitaţiei Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova de a participa la „Topul Firmelor prahovene”
În calitate de preşedinte al Comunităţii Elene Prahova, coordonează manifestările organizate la Muzeul de Artă Prahova cu prilejul comemorării eroilor greci căzuţi în luptele antifasciste declanşate în data de 28 octombrie 1940, Ziua „Marelui NU”
În calitate de preşedinte al Comunităţii Elene Prahova, coordonează manifestările organizate la Muzeul de Artă Prahova cu prilejul comemorării eroilor greci căzuţi în luptele antifasciste declanşate în data de 28 octombrie 1940, Ziua „Marelui NU”

28 octombrie 2019 (Ploieşti) În calitate de preşedinte al Comunităţii Elene Prahova, coordonează manifestările organizate la Muzeul de Artă Prahova cu prilejul comemorării eroilor greci căzuţi în luptele antifasciste declanşate în data de 28 octombrie 1940, Ziua „Marelui NU” şi evenimentele istorice care i-au urmat au fost rememorate în prezenţa E.S. domnul Filipps Kritiotis, ambasadorul Republicii Cipru în România, a directorului adjunct al Muzeului Judeţean de Artă PRAHOVA, doamna Alice Neculea, a directorului Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, domnul Vlad Mateescu şi a membrilor Comunităţii Elene Prahova. Cu acest prilej, s-a organizat şi o expoziţie de costume tradiţionale greceşti. Evenimentul a fost mediatizat de TVR şi Agerpres.

03 noiembrie 2019 (Ploieşti) Participă împreună cu ansamblul de dansuri greceşti „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova la evenimentul caritabil organizat la Sala Sporturilor din Ploieşti. Cu acest prilej face o donaţie în nume propriu şi în numele ansamblului de dansuri. Ansamblul a susţinut un program artistic în scopul strângerii de fonduri.

04 noiembrie 2019 (Bucureşti) Se emite pe canalul naţional de televiziune TVR2 prima emisiune dedicată în întregime comunităţii elene din România o premieră în ceea ce priveşte colaborarea dintre Uniunea Elenă din România şi Societatea Română de Televiziune. Emisiunea intitulată „Kalimera” va fi difuzată pe TVR2, o dată la două săptămâni, în ziua de luni, începând cu ora 13.00. Realizatorul emisiunii va fi doamna Roxana Amzăr Gheorghe iar producătorul executiv al acesteia va fi domnul Borislav Velimirovici. Protocolul de colaborare bilaterală s-a semnat la iniţiativa preşedintelui şi deputatului Uniunii Elene din România, domnul dr. Dragoş Gabriel Zisopol, având la bază o cooperare de peste 10 ani.

04 noiembrie 2019 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei de a participa la ceremonia de depunere a jurământului în faţa preşedintelui României de către membrii guvernului Orban. Manifestarea s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

06 noiembrie 2019 (Bucureşti) Împreună cu prof. univ. dr. Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, participă la emisiunea „Convieţuiri”, transmisă în direct de postul naţional de televiziune TVR1. S-au purtat discuţii referitoare la desfăşurarea în Katerini – Grecia a celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Elenismului din România şi la proiectele viitoare ale Uniunii Elene din România.

Se emite pe canalul naţional de televiziune TVR2 prima emisiune dedicată în întregime comunităţii elene din România o premieră în ceea ce priveşte colaborarea dintre Uniunea Elenă din România şi Societatea Română de Televiziune.
Se emite pe canalul naţional de televiziune TVR2 prima emisiune dedicată în întregime comunităţii elene din România o premieră în ceea ce priveşte colaborarea dintre Uniunea Elenă din România şi Societatea Română de Televiziune.
În Parlamentul României, se întâlneşte cu domnul Giorgos Stafylakis, director în cadrul Organizaţiei de Turism a Greciei şi cu delegaţia primăriei din Samatrace, condusă de primarul acesteia, domnul Galatoumos Nikolaos.
În Parlamentul României, se întâlneşte cu domnul Giorgos Stafylakis, director în cadrul Organizaţiei de Turism a Greciei şi cu delegaţia primăriei din Samatrace, condusă de primarul acesteia, domnul Galatoumos Nikolaos.

14 noiembrie 2019 (Bucureşti) În Parlamentul României, se întâlneşte cu domnul Giorgos Stafylakis, Director în cadrul Organizaţiei de Turism a Greciei şi cu delegaţia primăriei din Samatrace, condusă de primarul acesteia, domnul Galatoumos Nikolaos. S-au purtat discuţii referitoare la posibilităţile de colaborare dintre Uniunea Elenă din România şi Primăria Samotrace.

14 noiembrie 2019 (Bucureşti) La iniţiativa domnului Dragoş Gabriel Zisopol, la sediul din Bucureşti al Uniunii elene din România, se semnează protocolul de colaborare dintre Uniunea Elenă din România şi primăria Samotrace. Din partea elenă a semnat primarul localităţii Samotrace. În aceeaşi zi s-au pus şi bazele înfrăţirii dintre municipiile Roman din România şi Samotrace din Grecia.

15 noiembrie 2019 (Bucureşti) Coordonează participarea ansamblului de dansuri greceşti „Asteria” al Filialei Elene Bucureşti la cea de-a XL-a ediţie a Târgului de Turism al României. Evenimentul a fost promovat de TVR.

16 noiembrie 2019 (Sinaia) În calitate de coorganizator, participă la Simpozionul cu titlul „Rolul Cantacuzinilor în istoria bizantină şi post bizantină”, manifestare organizată pentru al X-lea an consecutiv de către Uniunea Elenă din România şi Societatea Culturală Bizantină. Anul acesta, evenimentul s-a bucurat de Binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel şi s-a desfăşurat în trapeza Mănăstirii Sinaia din jud. Prahova.

20 noiembrie 2019 (Ploieşti) Răspunde invitaţiei directorului Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, domnul Vlad Mateescu, de a participa la deschiderea oficială a manifestării cu titlul „PLOIEŞTI JAZZ”, cea mai mare manifestare de gen din România.

20 noiembrie 2019 (Bucureşti) La Târgul de Carte „Gaudeamus”, împreună cu domnul prof. George Trohani, doamna Olimpia Bândea şi doamna Vali Iancu, prezintă cartea cu titlul „Eşarfă către eşafod”, autor dna Virginia Stanciu Butescu, membru al Uniunii Elene din România – Filiala Bucureşti. În aceeaşi zi, împreună cu reprezentanţii Filialei Bucureşti a Uniunii Elene din România, amenajează standul de carte al Uniunii Elene
din România.

La Târgul de Carte „Gaudeamus” prezintă cartea „Sol invictus” a domnului prof. Cosmin Dumitrescu, lucrare apărută la editura UER Press.
La Târgul de Carte „Gaudeamus” prezintă cartea „Sol invictus” a domnului prof. Cosmin Dumitrescu, lucrare apărută la editura UER Press.
Participă la Serbarea de Crăciun organizată la Teatrul „Ţăndărică” de către Filiala Bucureşti a Uniunii Elene din România.
Participă la Serbarea de Crăciun organizată la Teatrul „Ţăndărică” de către Filiala Bucureşti a Uniunii Elene din România.

26 noiembrie 2019 (Bucureşti) La sediul din Bucureşti al Academiei Române, se întâlneşte cu preşedintele acestei prestigioase instituţii, domnul acad. Prof. dr. Ioan Aurel Pop. S-au purtat discuţii referitoare la organizarea manifestării dedicate Zilei Limbii Elene, în anul 2020, în parteneriat cu Academia Română. Cu acest prilej, preşedintele şi deputatul Uniunii elene din România, domnul Dragoş Gabriel Zisopol şi domnul acad. Prof. dr. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, au semnat documentul notarial prin care Uniunea Elenă din România a donat Academiei Române bustul lui Evanghelie Zappa, cu condiţia ca prezentarea publică a acestuia să se facă în anul 2020, an olimpic, cu prilejul organizării „Zilei Limbii Elene”, în Aula Academiei Române.

29 noiembrie 2019 (Bucureşti) Participă la Serbarea de Crăciun organizată la Teatrul „Ţăndărică” de către Filiala Bucureşti a Uniunii Elene din România. Cu acest prilej, face o donaţie în nume propriu şi răspunde invitaţiei de a se adresa publicului. Manifestarea a fost mediatizată de TVR.

01 decembrie 2019 (Bucureşti) În calitate de Secretar al Camerei Deputaţilor participă la ceremoniile religioase şi militare precum şi la momentul depunerii de coroane ce s-a desfăşurat la Mormântul Ostaşului necunoscut din Parcul Carol I, cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României. Ca în fiecare an, depune o coroană de flori şi în numele Uniunii Elene din România.

01 decembrie 2019 (Ploieşti) Împreună cu reprezentanţii Comunităţii Elene Prahova, în calitate de preşedinte și deputat al Uniunii Elene din România, participă la manifestările organizate de Primăria Ploieşti şi Garnizoana din aceeaşi localitate cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României. Evenimentul a fost promovat de canalul naţional TVR. Despre relaţiile existente
între Comunitatea Elenă Prahova şi conducerile administraţiilor judeţeană şi municipală, au acordat interviu TVR domnul Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi domnul Adrian Florin Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

01 decembrie 2019 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei E.S. domnul Klaus Werner Johannis, preşedintele României, de a participa la Palatul Cotroceni, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Împreună cu reprezentanţii Comunităţii Elene Prahova, în calitate de preşedinte şi deputat al Uniunii Elene din România, participă la manifestările organizate de Primăria Ploieşti şi Garnizoana din aceeaşi localitate cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României.
Împreună cu reprezentanţii Comunităţii Elene Prahova, în calitate de preşedinte şi deputat al Uniunii Elene din România, participă la manifestările organizate de Primăria Ploieşti şi Garnizoana din aceeaşi localitate cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României.
În calitate de membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, participă la manifestările desfăşurate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală cu prilejul sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale.
În calitate de membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, participă la manifestările desfăşurate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală cu prilejul sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale.

02 decembrie 2019 (Bucureşti) Împreună cu preşedintele Senatului României, preşedintele Camerei Deputaţilor şi unul dintre secretarii Senatului, coordonează şedinţa solemnă organizată în Parlamentul României pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Şedinţa a fost onorată de preşedintele României, E.S. domnul Klaus Werner Iohannis, prim ministrul Guvernului României, domnul Ludovic Orban, miniştri şi secretari de stat, custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principesa Margareta
a României, preşedintele României în perioada 1996- 2000, E.S. domnul Emil Constantinescu, reprezentanţi ai cultelor religioase, ai Curţii de Conturi, Băncii Naţionale a României, corpului diplomatic, senatori şi deputaţi.

8 decembrie 2019 (Bucureşti) Coordonează participarea ansamblul de dansuri greceşti „Asteria” al Uniunii Elene din România, Filiala Bucureşti, la IWA Christmas Bazaar 2019, manifestare desfăşurată sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, la Willbrook Platinum Business & Convention Center.

 

22 decembrie 2019 (Ploieşti) Împreună cu câţiva tineri din ansamblul de dansuri greceşti „Kymata” din Ploieşti îi vizitează pe membrii de vârsta a III-a ai Comunităţii Elene Prahova care au condiţii materiale precare. Cu acest prilej, le oferă câteva cadouri în nume propriu şi al ansamblului de dansuri „Kymata” la Comunităţii Elene Prahova.

22 decembrie 2019 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei E.S. domnul Ludovic Orban, prim ministrul Guvernului României de a participa la evenimentul organizat la Ateneul Român în memoria eroilor care au murit pentru libertate şi democraţie în Revoluţia Română din 1989.

22 decembrie 2019 (Bucureşti) Împreună cu preşedintele Senatului României, preşedintele Camerei Deputaţilor şi unul dintre secretarii Senatului, coordonează Şedinţa Solemnă consacrată marcării a 30 de ani de la victoria Revoluţiei Române din 1989.

Participă la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Libertăţii României, organizate de Primăria Ploieşti pe raza municipiului cu acelaşi nume.
Participă la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Libertăţii României, organizate de Primăria Ploieşti pe raza municipiului cu acelaşi nume.