Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2017

Octombrie-decembrie  2017

04 octombrie 2017 (Bucureşti) În calitate de deputat la Uniunii Elene din România, prezintă în plenul Camerei Deputaţilor mesajul E.S. domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România, mesaj prilejuit de împlinirea a 57 de ani de la proclamarea independenţei Ciprului.

10 octombrie 2017 (Ploieşti) Participă alături de preşedintele Societăţii Cultural-Istorice ,,Mihai Viteazul” Ploieşti, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, reprezentanţii din judeţul Prahova, Ambasadei Republicii Elene din România, operatorilor de turism din România şi Grecia, Asociaţiei pentru Promovarea şi dezvoltarea Turismului Prahova, Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova la şedinţa de lucru referitoare la proiectul ,,Drumul Cantacuzinilor”.

12-15 octombrie 2017 (Craiova) Coordonează cea de-a XVII-a ediţie a proiectului cu titlul „Festivalul Elenismului din România”, eveniment iniţiat de Uniunea Elenă din România şi confinaţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. La eveniment au luat parte interpreţi, artişti, ansambluri de dansuri tradiţionale greceşti ale comunităţilor elene din România, precum şi invitaţii acestora. Prezentatoarea spectacolelor găzduite de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a fost doamna Gabriela Rusu-Păsărin, scriitor, realizator şi producător, de peste două decenii, al programelor secţiei „Galeriilor Radio-Arts” (Oltenia- Craiova). Festivalul s-a desfăşurat sub egida Ambasadei Republicii Elene în România

Participă alături de preşedintele Societăţii Cultural-Istorice ,,Mihai Viteazul” Ploieşti, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, reprezentanţii din judeţul Prahova, Ambasadei Republicii Elene din România, operatorilor de turism din România şi Grecia, Asociaţiei pentru Promovarea şi dezvoltarea Turismului Prahova, Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova la şedinţa de lucru referitoare la proiectul ,,Drumul Cantacuzinilor”.
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române, participă la ceremonialul militarreligios dedicat militarilor activi, în rezervă şi în retragere, organizat in Parcul „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

18-22 octombrie 2017 (Aspropyrgos, Grecia) Coordonează vizita de lucru a reprezentanţilor Primăriei Ploieşti, Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, Filarmonicii „Paul Constantinescu” Teatrul „Toma Caragiu” şi Comunităţii Elene Prahova în Aspropyrgos. Municipiul Ploieşti şi oraşul Aspropyrgos din Grecia sunt localităţi înfrăţite la iniţiativa şi cu contribuţia Uniunii Elene din România şi a Asociaţiei „Sfinţii Constantin şi Elena” a românilor din Grecia.

25 octombrie 2017 (Ploieşti) Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române, participă la ceremonialul militar religios dedicat militarilor activi, în rezervă şi în retragere, organizat in Parcul „Mihai Viteazul” din Ploieşti. Alături de autorităţile locale, judeţene şi parlamentarii prahoveni, a depus o coroană de flori la monumentul menţionat.

26 octombrie 2017 (Bucureşti) La sediul Uniunii Elene din România, organizează şi coordonează manifestările dedicate sărbătoririi „Marelui Nu”. Printre acestea amintim conferinţa domnului prof. univ. dr. Cosmin Dumitrescu, lansarea de carte a doamnei Marina Costa, „Pribegii mărilor”, expoziția de artă plastică „Momente” semnată de Alexandra Cazacu, curator doamna dr. ist. Dana Bălănescu, mini recitalul de muzică clasică, Maria Cazacu etc.

28 octombrie 2017 (Bucureşti) Împreună cu E.S., domnul Vassilis Papadopoulous, ambasadorul Republicii Elene în România, E.S. domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România, numeroşi reprezentanţi ai ambelor Ambasade, membri ai Filialei Elene Bucureşti, eleni şi filo-eleni din toată România, participă la Te-Deum-ul oficiat în Biserica Greacă din Bucureşti cu prilejul Zilei Naţionale moderne a Republicii Elene – „Marele Nu”. După oficierea slujbei religioase a depus o coroană de flori la monumentul aflat în curtea Bisericii Elene din Bucureşti

Împreună cu E.S., domnul Vassilis Papadopoulous, ambasadorul Republicii Elene în România, E.S. domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România, numeroşi reprezentanţi ai ambelor Ambasade, membri ai Filialei Elene Bucureşti, eleni şi filo-eleni din toată România, participă la Te-Deum-ul oficiat în Biserica Greacă din Bucureşti cu prilejul Zilei Naţionale moderne a Republicii Elene – „Marele Nu”.
La invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, participă la Gala de decernare a diplomelor şi trofeelor Topului Firmelor Prahovene unde a susţinut un mesaj în calitate de chestor al Parlamentului României. Ambasada Republicii Elene în România a fost reprezentată de ataşatul economic al Ambasadei

30 octombrie 2017 (Bucureşti) Participă la Gala Aniversară a Centrului Comunităţii Evreieşti Bucureşti. Manifestarea s-a desfăşurat la Templul Coral din capitală.

01 noiembrie 2017 (Bucureşti) În Parlamentul României, participă la programul oferit de orchestra de Muzică Populară Radio cu prilejul împlinirii a 89 de ani de existenţă a Radio România.

05 noiembrie 2017 (Prahova) La invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, participă la Gala de decernare a diplomelor şi trofeelor Topului Firmelor Prahovene unde a susţinut un mesaj în calitate de chestor al Parlamentului României. Ambasada Republicii Elene în România a fost reprezentată de ataşatul economic al Ambasadei, domnul Ioannis Markos, directorul Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei pentru România, domnul Polykarpos Efstathiou, reprezentanţii firmelor competitive din Prahova. În cadrul spectacolului desfăşurat cu acest prilej, a evoluat şi ansamblul de dansuri tradiţionale greceşti „Kymata” al Uniunii Elene din România, filiala Prahova.

16 noiembrie 2017 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru cu E.S. domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România.

16 noiembrie 2017 (Bucureşti) La sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România se întâlneşte cu doamna conf. univ. dr. Mina Maria Rusu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale. S-au purtat discuţii referitoare la predarea limbii materne în şcolile din România.

18 noiembrie 2017 (Bucureşti) Împreună cu domnul prof. univ. dr. Cosmin Dumitrescu coordonează cea de-a VIII-a ediţie a Simpozionului „Studii Bizantine” cu titlul „Europa
Răsăriteană şi Sud-Est Centrală sub semnul Bizanţului”

Împreună cu domnul prof. univ. dr. Cosmin Dumitrescu coordonează cea de-a VIII-a ediţie a Simpozionului „Studii Bizantine” cu titlul „Europa Răsăriteană şi Sud-Est Centrală sub semnul Bizanţului”
În calitate de partener, este prezent împreună cu domnul Almet Aledin, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, la cea de-a XII-a ediţie a „Ploieşti Jazz Festival”

22-26 noiembrie 2017(Ploieşti) În calitate de partener, este prezent împreună cu domnul Almet Aledin, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, la cea de-a XII-a ediţie a „Ploieşti Jazz Festival”, eveniment organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Primăria Municipiului Ploieşti şi alte instituţii de seamă ale municipiului.

23 noiembrie 2017 (Ploieşti) Coordonează vizita reprezentanţilor Comunităţii Elene Prahova la Şcoala Gimnazială Specială nr. 1, din Ploieşti. La invitaţia şi iniţiativa şcolii, s-au prezentat interactiv istoria dansului tradiţional grecesc şi câteva costume tradiţionale elene. Cu acest prilej, s-au oferit 100 de cadouri tuturor elevilor şcolii, prin bunăvoinţa membrilor Comunităţii Elene Prahova şi a Companiei Chipita România, S.R.L., prin intermediul domnului director Evanghelos Makris.

23-25 noiembrie 2017 (Bucureşti) Coordonează participarea Uniunii Elene din România, prin intermediul editurii proprii, UER Press, la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus 2017”. În cadrul standului de carte al Uniunii Elene din România s-au lansat două cărţi, în două zile diferite, cartea cu titlul „Misterele din Şcheii Braşovului”, autor Virginia Stanciu-Buţescu şi volumul cu titlul „Studii Bizantine şi Postbizantine” coordonat de profesorii universitari Cosmin Dumitrescu şi Dragoş Gabriel Zisopol.

25 noiembrie 2017 (Bucureşti) Organizează la sediul Uniunii Elene din România Comisia pentru probleme financiare din cadrul Consiliului Minorităților Naționale.

27 noiembrie 2017 (Bucureşti) La Clubul Diplomaţilor din Bucureşti participă la recepţia organizată de Asociaţia Albanezilor din România cu prilejul Zilei Naţionale a Republicii Albania.

28 noiembrie 2017 (Bucureşti) În Parlamentul României participă la spectacolul cu titlul „O lecţie de bune maniere”, prezentat de Teatrul Evreiesc de Stat, în interpretarea doamnei Maia Morgenstern. Manifestarea a fost organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

28 noiembrie 2017 (Bucureşti) În calitate de vecelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, participă la întâlnirea de lucru cu domnul Mihai Tudose, premierul României. Discuţiile s-au purtat la sediul Guvernului României.

01 decembrie 2017 (Bucureşti) Cu prilejul Zilei Naţionale a României, participă la ceremonia depunerii de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

01 decembrie 2017 (Ploieşti) Cu prilejul Zilei Naţionale a României, participă alături de membri ai Comunităţii Elene Prahova la ceremonia depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Ploieşti.

01 decembrie 2017 (Bucureşti) Este prezent la recepţia oferită de E.S. domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

01 decembrie 2017 (Salonic) La iniţiativa sa şi cu ajutorul Consulatului României la Salonic, respectiv a domnului consul Salamon Martin, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti a susţinut la Salonic, în cadrul Grand Hotel Palace, un concert dedicat Zilei Naţionale a României.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, participă la ceremonia depunerii de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.
În calitate de vicelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale depune o coroană de flori la catafalcul Majestăţii sale, Regele Mihai I.

10 decembrie 2017 (Bucureşti) Coordonează participarea Uniunii Elene din România la cea de-a XXVII-a ediţie a Târgului Caritabil Multicultural de Crăciun ce s-a desfăşurat la Romexpo în Bucureşti. Au fost reprezentate peste 50 de ţări, fiecare dintre acestea cu mai multe standuri. Uniunea Elenă din România a contribuit alături de Ambasada
Republicii Elene din România şi câteva firme greceşti la strângerea fondurilor, ca toţi ceilalţi participanţi, care au fost donate în scop umanitar.

13 decembrie 2017 (Sinaia) În calitate de vicelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor  Naţionale depune o coroană de flori la catafalcul Majestăţii sale, Regele Mihai I. Evenimentul s-a desfăşurat la Castelul Peleş din Sinaia.

17 decembrie 2017 (Ploieşti) Răspunde invitaţiei domnului Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, de a susţine o alocuţiune cu prilejul organizării „Balului Filarmonicii”. În deschiderea manifestării au mai susţinut alocuţiuni primarul şi viceprimarii municipiului Ploieşti precum şi domnul Mădălin Voicu, secretar de stat în cadrul ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

21 decembrie 2017 (Bucureşti) Participă la Şedinţa Solemnă Comună a Camerei Deputaţilor şi senatului consacrată împlinirii a 28 de ani de la Revoluţia Română
din decembrie 1989.