Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2017

Iulie-septembrie  2017

8-9 iulie 2017 (Grecia) Coordonează participarea ansamblului de dansuri greceşti „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova care, alături de Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti au susţinut sub titlul „Classical Music Meets Greek tradition” două spectacole pe scena castelului Karababa din Insula Evia şi Loutra Edipsos (Asvestolithikos Vrachos) din Halchida. Proiectul, inițiat de viceguvernatorul Greciei Centrale – domnul Ioannis Kontzias și președintele Uniunii Elene din România – domnul Dragoș Gabriel Zisopol, s-a bucurat de sprijinul Primăriei Ploiești și al Ambasadelor României și Austriei din Atena.

13-16 iulie 2017 (Galaţi) Organizează cea de-a XIII-a ediţie a proiectului Uniunii Elene din România, „Seminar pentru însuşirea şi perfecţionarea dansurilor tradiţionale greceşti” la care au participat coordonatorii ansamblurilor de dansuri greceşti din fiecare Comunitatea Elenă teritorială.

Coordonează participarea ansamblului de dansuri greceşti „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova care, alături de Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti au susţinut sub titlul „Classical Music Meets Greek tradition” două spectacole pe scena castelului Karababa din Insula Evia şi Loutra Edipsos (Asvestolithikos Vrachos) din Halchida.
Împreună cu membrii delegaţiei Primăriei din Aspropyrgos şi ai Primăriei din Ploieşti, participă la vernisajul „Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon”.

14 iulie 2017 (Ploieşti) Coordonează întâlnirea şi discuţiile purtate la sediul Universităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti de către domnul prorector prof. dr. ing. Mihai Minescu, primarul municipiului Ploieşti, domnul Andrei Dobre, directorul departamentului Relaţii Internaţionale al Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, doamna Mihaela Hristache şi vizita delegației condusă de secretarul general al Primăriei din oraşul Aspropyrgos. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa preşedintelui Uniunii Elene din România.

14 iulie 2017 (Ploieşti) Împreună cu membrii delegaţiei Primăriei din Aspropyrgos şi ai Primăriei din Ploieşti, participă la vernisajul „Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon”. La această manifestare culturală au participat 10 artişti din România şi din străinătate, printre care şi domnişoara Emi Meletiou din Aspropyrgos, Grecia.

 

20 iulie 2017 (Telega, judeţul Prahova) În calitate de membru al Comitetului de organizare al Programului Naţional „România 100”, susţine un discurs la simpozionul cu titlul „Inginer Anghel Saligny, proiectantul primei conducte de transport a petrolului – 1901, Buştenari-Băicoi- Ploieşti-Cernavodă-Constanţa”, organizat de Centrul Cultural din localitatea Telega, judeţul Prahova.

30 iulie 2017 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei Uniunii Armenilor din România de a participa la festivalul cu titlul „Strada Armenească”. Cu acest prilej a susţinut o alocuţiune, a coordonat şi coprezentat participarea reprezentanţilor culturali ai Uniunii Elene din România: ansamblurile de dansuri ”Asteria” şi „Kymata”, bandul „Meet the Greeks” şi domnişoara Nicoleta Cojocaru.

2-11 august 2017 (Polyghiros, Grecia) Coordonează cea de-a VI-a ediţie a programului de tabere de la Poligyros, prin care Municipalitatea Poligyros – Departamentul Educaţie,
Cultură şi Protecţie Socială a Copilului a oferit pentru 40 de copii ai Uniunii Elene din România cu vârsta între 6-16 ani, o vacanţă specială în Grecia. Costurile de transport au fost asigurate de Uniunea Elenă din România

Răspunde invitaţiei Uniunii Armenilor din România de a participa la festivalul cu titlul „Strada Armenească”
Coordonează participarea ansamblurilor de dansuri greceşti ale Uniunii Elene din România la Festivalul Intercultural „ProEtnica 2017” de la Sighişoara

3-13 august 2017 (Metamorfosis, Grecia) Coordonează programul cu titlul „Tabăra internaţională Kalyvas 2017” prin care 50 de copii s-au bucurat de o vacanţă de neuitat la malul Mării Egee.

16 august 2017 (Bucureşti) La sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România se întâlneşte cu domnul prof. univ. dr. Tudor Dinu cu care poartă discuţii referitoare la Olimpiada Internaţională de limba neogreacă care se va desfăşura în perioada 7-10 septembrie 2017 la Bucureşti, în Palatul Parlamentului.

17-20 august 2017 (Sighişoara) Coordonează participarea ansamblurilor de dansuri greceşti ale Uniunii Elene din România la Festivalul Intercultural „ProEtnica 2017” de la Sighişoara

25 august 2017 (Bucureşti) Organizează vizita la sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România a delegaţiei UNESCO alcătuită din membrii provenind din 11 ţări (Franţa, Grecia, Italia, Belarus, Bulgaria, Cipru, Moldova, Serbia, Slovenia, Turcia, România). Uniunea Elenă din România a fost partener UNESCO în cadrul Proiectului cu titlul „Academia UNESCO a tinerelor femei – lupta împotriva xenofobiei, extremismului şi agresiunii”.

4 septembrie 2017 (Bucureşti) Împreună cu membrii Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Parlamentul României se întâlneşte cu premierul României, domnul Mihai Tudose şi vicepremierul României, domnul Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre problemele legislative ale sfârşitului de an 2017.

6 septembrie 2017 (Bucureşti) În calitate de co-iniţiator al proiectului cu titlul „Drumul Cantacuzinilor” primeşte la sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România reprezentanţii instituţiilor partenere. Din partea Ambasadei Republicii Elene în România a participat domnul Georgios Stafylakis, directorul Biroului de Turism al Greciei din Bucureşti. Consultanţa istorică a fost asigurată de doamna prof. univ. dr. Georgeta Filitti.

În calitate de co-iniţiator al proiectului cu titlul „Drumul Cantacuzinilor” primeşte la sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România reprezentanţii instituţiilor partenere.
Coordonează cea de-a V-a ediţie a festivalului „Alfabetul Convieţuirii”, proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România, confinanţat de Primăria Municipiul Ploieşti şi desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

7-10 septembrie 2017 (Bucureşti) Organizează alături de Ministerul Educaţiei Naţionale cea de-a IV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Elenismului la care au participat elevi din Grecia, Cipru, Ungaria, România, Bulgaria şi Moldova.

22-24 septembrie 2017 (Ploieşti) Coordonează cea de-a V-a ediţie a festivalului „Alfabetul Convieţuirii”, proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România, confinanţat de Primăria Municipiul Ploieşti şi desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Au participant reprezentanţii minorităţilor naţionale din România, artişti ai Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi ai Casei de Cultură a Studenţilor din aceeaşi localitate. Spectacolele din cele trei zile ale manifestări
s-au încheiat cu cântecele susţinute de Ionuţ Galani, formaţiile „Meet the Greeks”, „Mahala Rai Banda” şi Orchestra „Flacăra Prahovei”. Grecia a fost reprezentată de ansamblul de dansuri tradiţionale şi bandul casei de Cultură a localităţii Aspropyrgos, oraş înfrăţit cu Municipiul Ploieşti.