Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2016

Iulie-septembrie 2016

6 iulie 2016 (Bucureşti) Cu ocazia încheierii misiuni diplomatice în România a E.S. domnul Grigorios Vassilokostadakis, răspunde invitaţiei de a participa la recepţia de rămas bun ce a avut loc la sediul ambasadei Republicii Elene în Bucureşti.

6 iulie 2016 (Bucureşti) Participă împreună cu ansamblul „Hara” al Comunităţii Elene Prahova la manifestările organizate de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în contextul celei de-a XXIV-a ediţii a Taberei de creaţie „Vara pe uliţă”.

7 iulie 2016 (Bucureşti) La invitația Uniunii Arhitecților din România, este prezent la lansarea albumului „Restaurarea Palatului Chrissoveloni, Sucursala Municipiului București a Băncii Naționale a României” – eveniment ce a avut avea loc la sediul BNR din Capitală. După cocktail-ul oferit, a vizitat Muzeul B.N.R. (unde este expusă sculptura „Cuminţenia pământului” a lui Constantin Brâncuşi) şi a participat la un tur ghidat în Palatul Chrissoveloni, în celebra Sală a Ghişeelor, Sala
Florentină, Sala Bizantină.

15-16 iulie 2016 (Ploieşti) Organizează manifestările prilejuite de semnarea protocoalelor de colaborare bilaterală dintre Universitatea „Democritus” din Thracia, Grecia şi Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, respectiv, Universitatea „Democritus“ din Thracia, Grecia şi Uniunea Elenă din România.

20 iulie 2016 (Bucureşti) Participă la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la manifestările dedicate prezentării ţinutei oficiale pentru Jocurile Olimpice Rio 2016. Desfăşurat la sediul COSR – Casa Olimpică COSR, evenimentul a cuprins alături de prezentarea ţinutei oficiale, lansarea aplicaţiei „Romania Olimpică” şi expunerea publică a bustului părintelui olimpismului modern, Evanghelie Zappa. Un moment artistic deosebit a fost susţinut de ansamblul de dansuri greceşti „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova.

26 iulie 2016 (Tulcea) Alături de membrii Comunităţii Elene Tulcea şi autorităţile locale, dezveleşte în Rotonda personalităţilor din oraşul Poartă a Deltei Dunării, bustul marelui scriitor grec Nikos Kazantzakis. Evenimentul se înscrie în şirul acţiunilor Uniunii Elene din România de promovare a personalităţilor elene care au avut legături strânse cu spaţiul românesc.

3-12 august 2016 (Kalivas, Grecia) Coordonează programul cu titlul „Tabăra internaţională Kalyvas 2016”, prin care 43 de copii au petrecut o vacanţă frumoasă la malul mării.

01-10 august 2016 (Poligyros, Grecia) Coordonează cea de-a V-a ediţie a programului de tabere de la Poligyros, prin care Municipalitatea Poligyros – Departamentul Educaţie, Cultură şi Protecţie Socială a Copilului a oferit pentru 40 de copii ai Uniunii Elene din România cu vârsta între 6-16 ani, o vacanţă specială în Grecia. Costurile de transport au fost asigurate de Uniunea Elenă din România.

10 august 2016 (Sinaia) Susţine un discurs în cadrul deschiderii oficiale a Salonului de carte și muzică organizat de Amplus International Ltd., Primăria Sinaia şi Asociaţia Culturală „Prahova Excelsior” şi care s-a desfăşurat în perioada 10-14 august 2016. Cu această ocazie, ansamblul de dansuri greceşti „Kymata” a susţinut un program artistic.

19-21 august 2016 (Sighişoara) Coordonează participarea U.E.R. la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Intercultural „ProEtnica” unde au participat ansambluri de dansuri greceşti din Comunităţile Elene Iaşi, Roman, Sulina, Prahova şi Piatra Neamţ. 

20 august 2016 (Sighişoara) Cofinanţează în cadrul Festivalului Intercultural „ProEtnica” 2016, şi la rugămintea ansamblurilor comunităţilor teritoriale elene,
participarea unui număr de artişti peste cel menţionat în
invitaţia organizatorilor.

20 august 2016 (Sighişoara) Participă la simpozionul „Dialogul interetnic din România contemporană” organizat de Federaţia Comunităţilor evreieşti din România, eveniment desfăşurat în cadrul Festivalului Intercultural „ProEtnica” 2016. Alături de domnia sa, problema identității naționale a fost abordată de domnul Aurel Vainer, deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, domnul Amet Aledin, secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, domnul Adrian Merka, deputatul Uniunii Slovacilor şi Cehilor din România.

6 septembrie 2016 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru în cadrul Palatului Parlamentului României cu doamna Monica Anisie şi Domnul Király András György, secretari de stat în cadrul M.E.N.C.S. Discuţiile s-au purtat pe tema Olimpiadei Internaţionale a Elenismului ce se va desfăşura în perioada 9-12 septembrie 2016 la Palatul Parlamentului şi a promovării elenismului în România.

9-12 septembrie 2016 (Bucureşti) Organizează alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice cea de-a treia ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Elenismului la care au participat elevi din România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova.

19 septembrie 2016 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru la sediul U.E.R. din Bucureşti cu reprezentanţii Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi ai
Ministerului Culturii în vederea organizării în parteneriat, la Atena, a Festivalului Elenismului. S-au perfectat documentele necesare cofinanţării proiectului.

22-25 septembrie 2016 (Atena) Organizează cea de-a
XVI-a ediţie a Festivalului Elenismului din România, eveniment desfăşurat la teatrul „Dora Stratou” din Atena, instituţie culturală aflată sub patronajul Centrului Internaţional al Dansului (CID) Unesco şi care reprezintă cea mai înaltă formă de recunoaştere a calităţii dansului tradiţional grecesc. Evenimentul iniţiat de Uniunea Elenă din România şi cofinanţat prin concurs de proiecte de Ministerul Culturii, s-a aflat sub egida Ministerului Grec de Externe – Secretariatul General al Grecilor de peste Hotare. În cele două zile de spectacol au fost prezente la manifestări numeroase personalităţi politice şi culturale din Grecia şi România, membrii Uniunii
Mondiale Interparlamentare şi peste 2000 de spectatori.

28 septembrie 2016 (Bucureşti) Organizează la sediul Uniunii Elene din România prezentarea în avanpremieră a cărţii „Războiul civil din Grecia (1946-1949) și emigranții politici greci din România (1948-1982)” a domnului prof. Apostol Patelakis. Au participat profesori, cercetători, membri ai Filialei Elene Bucureşti etc.