Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2017

Aprilie-iunie  2017

06 aprilie 2017 (Bucureşti) La sediul Uniunii Elene din România se întâlneşte cu domnii deputaţi Varujan Pambuccian, Silviu Vexler şi Adnagi Slavoliub unde au lucrat la o propunere legislativă dedicată minorităţilor naţionale din România.

07 aprilie 2017 (Bucureşti) În calitate de vicelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale primeşte la Palatul Parlamentului, alături de reprezentanţi ai Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi Senat, delegaţia celor patru experţi ai Comitetului Consultativ al Convenţiei Cadru pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale din cadrul Comisiei Europei. Discuţiile s-au referit la modul de îndeplinire a angajamentelor asumate de statul român prin Convenţia-Cadru.

11 aprilie 2017 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei E.S. domnul Cord Meier Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România de a participa la cea
de-a 20-a sesiune a Comisiei guvernamentale românogermane pentru problematica etnicilor germani din România. Evenimentul s-a desfăşurat la reşedinţa
E.S. domnul ambasador Cord Meier Klodt.

21 aprilie 2017 (Ploieşti) Participă la proiectul „2017 – Capitala Mondială a petrolului. 1857 – Ploieşti, prima rafinărie de petrol din lume”. Evenimentul organizat de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Ploieşti, societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” şi Fundaţia „Constantin Stere” face parte din Programul Naţional „România 100” închinat aniversării, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional, unitar, român. Desfăşurată la Universitatea Petrol- Gaze din Ploieşti, manifestarea a cuprins prezentarea publică a monumentului dedicat fraţilor Mehedinţeanu, înmânarea de plachete jubiliare, prezentarea cărţii „160 de ani de industrie petrolieră românească” a prof. dr. ing. Gheorghe Calcan etc. De-a lungul anului 2017 vor mai exista evenimente incluse în acest proiect care se vor desfăşura în oraşele Bucureşti (iunie), Constanţa (iunie), Telega (iulie), Câmpina (august), Ploieşti (septembrie şi octombrie).

26 aprilie 2017 (Bucureşti) În Parlamentul României, participă la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi a Senatului prilejuită de Centenarul „Iaşi – Capitala Românei 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”, respectiv 100 de ani de la reforma constituţională pentru adoptarea legii agrare şi a legii electorale. Cu această ocazie a fost lansat Albumul filatelic aniversar ce conţine o emisiune de mărci poştale formate din 4 timbre şi o coliţă dantelată, precum şi o medalie aniversară a Centenarului „Iaşi – Capitala Românei 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”, proiect realizat de Romfilatelia.

26-28 aprilie 2017 (Braşov) Organizează şi coordonează împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi conducerea Uniunii Elene din România, faza naţională a celei de-a XVI-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Limba Neogreacă.

29 aprilie 2017 (Ploieşti) Organizează la Ploieşti Shopping City evenimentul „Ziua Internațională a Dansului” la care au participat: orchestra de muzică populară „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, ansamblul folcloric „Prahova junior” al Casei de Cultură „I. L. Caragiale” din Ploieşti, ansamblurile de dansuri greceşti „Hara”, „Kymata” şi „Asteria” ale Uniunii Elene din România, band-ul Zorba Greek şi solista Argyro.

5 mai 2017 (Bucureşti) La Sala Palatului din Bucureşti, organizează alături de compania „Vreau Bilet” concertul extraordinar al lui Georgios Dalaras. Au participat membri din toate comunităţile teritoriale afiliate Uniunii Elene din România.

8 mai 2017 (Bucureşti) În Parlamentul României, în calitate de vicelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, conduce şedinţa de lucru la care a fost invitat domul Amet Aledin, ministru secretar de stat în cadrul Departamentului pentru relaţii Interetnice. S-au discutat diverse teme referitoare la minorităţile naţionale din România.

9 mai 2017 (Bucureşti) Coordonează participarea
reprezentanţilor Uniunii Elene din România la emisiunea „’Neaţa cu Răzvan şi Dani” transmisă în direct de canalul de televiziune Antena 1. S-au promovat proiectele Uniunii Elene din România dedicate Zilei Europei – 9 mai.

11 mai 2017 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei E.S. domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, de a participa la recepţia oferită cu prilejul Zilei Europei şi a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Invitatul special al evenimentului a fost E.S. domnul Jean- Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

11-14 mai 2017 (Salonic, Grecia) Coordonează participarea Editurii UER Press a Uniunii Elene din România la cea de-a XIV-a ediţie a Târgului de Carte de la Salonic.

17-20 mai 2017 (Komotini, Xanti, Alexandroupoli
– Grecia) Împreună cu profesorii universitari, rector Pascu Mihai Coloja, prorector Mihail Minescu şi decan Iulian Nistor, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea „Democritus” din Grecia, ca urmare a semnării la Ploieşti, în perioada 14-16 iulie 2016 a protocoalelor de colaborare bilaterală dintre Universitatea „Democritus” și Universitatea Petrol și Gaze, respectiv, Universitatea Democritus și Uniunea Elenă din România. Programul delegației române a cuprins vizite la Consulatul General al României la Salonic, la sediul administrativ al campusului universitar de la Komotini, o întâlnire cu viceguvernatorul unității regionale Xanthi, domnul Konstantinos Zagnaferi, vizita a trei facultăți politehnice din Xanthi și a principalelor laboratoare ale Politehnicii, a campusului universitar din orașul Alexandroupoli, respectiv a noilor laboratoare ale Facultății de Medicină și ale Facultății de Biologie moleculară.

24 mai 2017 (Bucureşti) Răspunde invitaţiei Excelenţei Sale domnul Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace, de a participa la recepţia oferită la reşedinţa domniei sale.

30 mai 2017 (Bucureşti) Participă, în calitate de partener, la evenimentul lansării cărţii „Romanian-Cypriot Relations. An Illustrated History”, apărută la Editura „Omonia”. Manifestarea prezentată sub egida Ambasadei Republicii Ciprului la București a avut loc în sala de conferințe „Mircea Vulcănescu” a Bibliotecii Naționale a României. Cu acest prilej susţine un discurs.

31 mai 2017 (Bucureşti) În calitate de membru în comitetul de organizare al Programului Naţional „România 100” participă la simpozionul cu titlul „Bucureşti, prima capitală din lume iluminată cu petrol lampant”. Manifestarea organizată la sala ARCUB, în colaborare cu Primăria Municipiului București și Academia Română, a
fost coordonată de prorectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, domnul prof. univ. dr. ing. Mihail Minescu. În aceeaşi, zi participă la prezentarea publică a Plăcii Comemorative care marchează evenimentul, amplasată pe faţada Hanului lui Manuc din central vechi al capitalei.

 

09-12 iunie 2017 (Galaţi) Coordonează împreună cu doamna Rodoclia Zamfiropol, vicepreşedinte al Uniunii Elene din România cea de-a IX-a ediţie a proiectului „Dialog cu Timpul şi Lumea”, „Confluenţe istorice românoelene. Mereu Împreună!”, iniţiat de Uniunea Elenă din România şi cofinanţat prin concurs de proiecte de către
Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. La eveniment au participat peste 100 de copii şi tineri, membri ai Uniunii Elene din România.

14 iunie 2017 (Bucureşti) La invitaţia Forumului B’nai B’rith „Dr. Moses Rosen” România şi a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, participă la proiectul cu titlul „Podurile Toleranţei – Erica van Gelder”. Desfăşurat sub auspiciile Academiei Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor, evenimentul a avut drept temă „Minorităţile Naţionale din România – Un secol de convieţuire” şi a cuprins Sesiunea de Deschidere Oficială în cadrul Academiei Române şi un Spectacolul prezentat în Aula Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. În cadrul Academiei Române, a susţinut  un discurs despre rolul lui Evanghelie Zappa în ctitorirea Academiei şi iniţierea Jocurilor Olimpice moderne. La spectacolul prezentat în Aula Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Uniunea Elenă din România a fost reprezentată prin evoluţia ansamblului de dansuri greceşti „Kymata”.

14 iunie 2017 (Bucureşti) Participă împreună cu domnul prof. univ. dr. ing. Mihai Pascu Coloja, rectorul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, la emisiunea „Convieţuiri” a postului naţional de televiziune, transmisă în direct. Au fost prezentate rezultatele vizitei de lucru efectuată în Grecia de către delegaţia română ca urmare a invitației Universității „Democritus” din Grecia, cu care atât Universitatea Petrol- Gaze din Ploieşti cât şi Uniunea Elenă din România au semnat protocoale de colaborare bilaterală în perioada 14-16 iulie 2016, la Ploiești. Cu acest prilej, a promovat cea de-a IV-a ediţie e Olimpiadei Internaţionale a Elenismului care se va desfăşura în perioada 7-10 septembrie 2017 la Bucureşti în Parlamentul României.

26 iunie 2017 (Ploieşti) Participă alături de primarul oraşului Ploieşti, domnul Adrian Dobre, administratorul public al judeţului Prahova, doamna Fabioara Ionescu, subprefectul Municipilui Ploieşti, domnul Emil Drăgănescu, doamna deputat Rodica Paraschiv, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ploieşteni, la manifestările desfăşurate în faţa Palatului Administrativ cu prilejul Zilei Drapelului – 26 iunie. La finalul evenimentului a avut loc defilarea gărzii de onoare.