Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2015

Octombrie-decembrie 2015

5 octombrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru cu domnul Ionuţ Vulpescu, Ministrul Culturii, unde au fost abordate chestiuni legate de finanţarea
Festivalului Elenismului din România şi a altor proiecte ale U.E.R.

7 octombrie 2015 (Bucureşti) În plenul Palatului Parlamentului României, asistă la alocuţiunea susţinută de domnul Yuli Yoel Edelstein, Preşedintele Knesset-ului (Parlamentul statului Israel).

08-11 octombrie 2015
(Piteşti) Coordonează manifestările prilejuite de cea de-a XV-a ediţie a Festivalul Elenismului din România, proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România şi cofinanţat de Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş. Festivalul s-a desfăşurat sub egida Ambasadei Republicii Elene în România.

16 octombrie 2015 (Bucureşti) Se implică în organizarea celui de-al III-lea Congres al Neoeleniştilor din Ţările Balcanice, desfăşurat în perioada 16-17 octombrie la Universitatea Bucureşti.

17 octombrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară la sediul Uniunii Elene din România o întâlnire de lucru cu membrii delegaţiei Universităţii din Komotini (Grecia). Se pun bazele unei colaborări bilaterale, centrată pe perfecţionarea cadrelor didactice care predau limba neogreacă în comunităţile elene, membre ale U.E.R.

28 octombrie 2015 (Bucureşti) Cu ocazia sărbătoririi „Marelui Nu”, participă alături de Excelenţa
Sa domnul Grigorios Vassilokostandakis , Ambasadorul Republicii Elene în România, doamna Sofia Kantara, consul al Republicii Elene în România, ataşatul militar al Ambasadei, domnul
Dimitris Antonorakos, înalţi funcţionari ai Ambasadei, membri ai Filialei Elene Bucureşti, la Te-Deumul ţinut în memoria eroilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial.

7 noiembrie 2015 (Bucureşti) La invitaţia Arhiepiscopiei Armene, participă la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Centenarului Catedralei Arhiepiscopale a Bisericii Armene din România.

8 noiembrie 2015 (Bucureşti) La invitaţia Arhiepiscopiei Armene din România şi a Uniunii Armenilor din România, participă la Concertul de muzică clasică şi tradiţională
armenească dedicat Centenarului Catedralei Arhiepiscopale Bisericii Armene din România. Evenimentul a avut loc în Sala Auditorium a Muzeului de Artă al României.

9 noiembrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru la Palatul Parlamentului cu domnul Philip Alston, raportor special O.N.U. pentru combaterea sărăciei extreme.

10 noiembrie 2015 (Bucureşti)
În calitate de vicelider al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor, participă la Palatul Cotroceni, la consultările cu preşedintele
României, domnul Klaus V. Iohannis.

11 noiembrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru în cadrul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor cu domnul prim ministru desemnat, Dacian Cioloş.

13 noiembrie 2015 (Bucureşti) Coordonează la sediul U.E.R. conferinţa cu titlul „Organizaţiile minorităţilor naţionale din România în contextul toleranţei – condiţie
esenţială  a multiculturalismului şi dezvoltării durabile”, la care au participat reprezentanţii tuturor minorităţilor etnice din România.

13-15 noiembrie 2015 (Bucureşti) Coordonează cea de-a III-a ediţie a proiectului „ALFABETUL CONVIEŢUIRII”. Iniţiat de Uniunea Elenă din România şi cofinanţat prin concurs de proiecte de către Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, evenimentul s-a bucurat de participarea tuturor minorităţilor etnice naţionale.

18 noiembrie 2015 (Bucureşti) Participă la emisiunea TVR1 „Convieţuiri”, transmisă în direct. Discuţiile s-au axat pe tema organizării de către Uniunea Elenă din România, pentru al treilea an consecutiv, a proiectului „ALFABETUL CONVIEŢUIRII”, proiect ce a unit toate minorităţile naţionale din România.

22 noiembrie 2015 (Bucureşti) La invitaţia Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, participă la concertul cameral „Cântarea Cântărilor”, desfăşurat în Templul Coral din Capitală. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, în parteneriat cu Muzeul Naţional a Ţăranului Român şi Ambasada Statului Israel.

1 decembrie 2015 (Bucureşti) Cu ocazia Zilei Naţionale a României, participă alături de membrii Comunităţii Elene Prahova la ceremonia depunerii de coroane în Parcul Carol din Capitală.

2 decembrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară la Palatul Parlamentului, alături de membrii Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor, o întâlnire de lucru cu domnul vicepremier Vasile Dâncu şi doamna Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

3 decembrie 2015 (Bucureşti) La invitaţia Asociaţiei Italienilor din România participă la vernisajul expoziţiei de pictură „Mozaic plastic. Artişti etnici italieni şi invitaţii lor” desfăşurat la Palatul Parlamentului.

14 decembrie 2015 (Bucureşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru la Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor cu domnul Vasile Dâncu, vicepremierul guvernului României şi domnul Adrian Curaj, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. S-au discutat probleme legate de finanţarea învăţământului în limba neogreacă.

17 decembrie 2015 (Bucureşti) Participă în calitate de coorganizator la Şedinţa Consiliului Minorităţilor Naţionale care s-a desfăşurat la sediul Uniunii Elene din România. Subiectul s-a centrat pe bugetul de stat destinat sprijinirii activităţilor organizaţiilor membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale, pentru anul 2016.

30 decembrie 2015 (Bucureşti) Se întâlneşte la sediul din Bucureşti al Uniunii Elene din România cu doamna Rodica Precupeţu, consilier în cadrul Departamentului Relaţii pentru Interetnice (D.R.I.) din cadrul Guvernului României. S-au purtat discuţii referitoare la proiectele comune ale U.E.R. şi D.R.I. pentru anul 2016.