Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2015

Iulie-septembrie 2015

20-22 iulie (Atena, Grecia) Participă la cea de-a X-a Adunare Generală a Uniunii Mondiale Interparlamentare, ale cărei şedinţe au fost găzduite de Sala de plan a Parlamentului Elen.

29 iulie 2015 (Ploieşti) La invitaţia Primăriei Municipiului Ploieşti, participă împreună cu o delegaţie a Comunităţii Elene Prahova, la manifestările organizate de aceasta cu prilejul sărbătoririi Imnului Naţional al României.

29 iulie 2015 (Ploieşti) Desfăşoară o întâlnire de lucru cu inspectorul şef al Poliţiei Prahova, domnul Viorel Dosaru, în vederea încheierii unui parteneriat de înfrăţire între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi un Inspectorat de Poliţie din Grecia.

01-10 august 2015 (Polyghiros, Grecia) Coordonează programul de tabere de la Polyghiros, oferit de Municipalitatea Polyghiros – Departamentul Educaţie,
Cultură şi Protecţie Socială a Copilului, prin care 40 de copii şi tineri (cazuri sociale) ai Uniunii Elene din România au beneficiat de o vacanţă frumoasă în Grecia.

03 august 2015 (Bârlad) Întreprinde o vizită de lucru la Comunitatea Elenă Bârlad, unde desfăşoară o întâlnire cu staff-ul Primăriei Bârlad, în frunte cu domnul Marin Bunea, domnul Adrian Solomon, deputat de Bârlad şi doamna Siripol Afrodita, preşedinta C.E. Bârlad. În cadrul spectacolului „Hora din străbuni”, organizat de Primăria Bârlad, au evoluat ansamblurile de dansuri greceşti „Hesperis” al C.E. Bârlad şi „Olympos” al C.E. Galaţi.

03-13 august 2015 (Kalyvas, Grecia) Coordonează programul cu titlul „Tabăra internaţională Kalyvas 2015”, prin care 31 de copii ai Uniunii Elene din România s-au bucurat de o vacanţă activă în Grecia.

05 august 2015 (Bucureşti) Participă la emisiunea
„Convieţuiri” a postului TRV1 unde a promovat activităţile Uniunii Elene din România şi turismul în Grecia. Emisiunea, transmisă în direct, s-a bucurat de intervenţia telefonică a doamnei Elena Kountoura, ministrul Economiei, Dezvoltării şi Turismului din Grecia.

20-23 august 2015 (Sighişoara) Coordonează participarea U.E.R. la cea de-a XIII-a ediţie a festivalului intercultural „Proetnica”. Uniunea Elenă din România a fost reprezentată, la cerere, de ansamblurile de dansuri greceşti ale Comunităţilor elene din Bucureşti, Braşov, Sulina şi Prahova

25-31 august 2015 (Tzioni, Grecia) Coordonează organizarea celei de-a X-a ediţii a „Seminarului pentru învăţarea şi perfecţionarea dansurilor tradiţionale greceşti”. Au participat 40 de copii/tineri, câte două persoane de la fiecare dintre cele 20 de comunităţi elene teritoriale, cu ansambluri tradiţionale greceşti deja formate sau în curs de formare.

09-12 septembrie 2015 (Bucureşti) Organizează alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Elenismului,
la care au participat copiii şi tineri din România, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova.

12 septembrie 2015 (Bucureşti) La invitaţia Ambasadei Federaţiei Ruse şi a Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură, a fost prezent la concertul celebrului ansamblu de dans şi cântec al lui A.V. Alexandrov dedicat sărbătoririi a 70 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

15 septembrie 2015 (Bucureşti) Susţine o întâlnire de lucru cu dl. prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. În cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului, s-au abordat problemele predării limbii neogreceşti în şcolile din
România şi s-au diseminat rezultatele celei de-a doua Olimpiade Internaţionale de Limba Neogreacă, ce s-a desfăşurat în perioada 9-12 septembrie 2015, la Bucureşti.

22 septembrie 2015 (Bucureşti) În calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, participă la o dezbatere asupra proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.

26 septembrie 2015 (Drăgăşani) La invitaţia conducerii Piraeus Bank, participă alături de Excelenţa Sa, domnul Grigorios Vassilokostandakis – ambasadorul Republicii Elene
în România, domnul Cristian Nedelcu, primarul Municipiului Drăgăşani, domnul Cornoiu Dumitru – Nicu, prefectul Judeţului Vâlcea, domnul Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României şi alţi invitaţi de seamă la slujba de sfinţire a monumentului eroilor căzuţi în luptele din 1821.

30 septembrie 2015 (Bucureşti) Participă la întâlnirea organizată la sediul Palatului Parlamentului, cu doamna Hranuch Hakobian, ministrul al Diasporei din Republica
Armenia.