Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2016

Aprilie-iunie 2016

05 aprilie 2016 (Bucureşti) În calitate de vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, participă în cadrul Parlamentului României la o întâlnire de lucru cu membrii delegaţiei Comisiei de cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlamentul Republicii Moldova.

13 aprilie 2016 (Bucureşti) Face parte din delegaţia Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale la consultaţiile cu domnul Klaus Iohannis, preşedintele României. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

14 aprilie 2016 (Tulcea) Participă la manifestările organizate de Filiala Tulcea a Uniunii Elene din România cu prilejul inaugurării noului său sediu. Evenimentul a fost onorat de prezenţa membrilor Filialei Tulcea, a domnului Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnului Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea,
preşedinţilor Comunităţilor Elene din Constanţa, Sulina şi Izvoarele (articol). După sfinţirea sediului şi alocuţiunile invitaţilor, domnul preşedinte Dragoş Gabriel Zisopol i-a cerut public preotului protopop de Tulcea, Romeo-Gabriel Ispas, să dispună refacerea frontispiciului Bisericii greceşti din Tulcea, prin îndepărtarea stratului de ciment cu care au fost acoperite scrierile greceşti, cu cel puţin zece ani în urmă. S-au precizat şi demersurile făcute în acest sens de Uniunea Elenă din România şi sprijinul necondiţionat al organizaţiei pentru rezolvarea cu celeritate a problemei menţionate. La aceeaşi întâlnire s-a obţinut acordul domnului primar Constantin Hogea, ca în centrul municipiului Tulcea, Uniunea Elenă din România să instaleze bustul lui Nikos Kazantzakis.

16 aprilie 2016 (Galaţi) Este prezent la spectacolul organizat de Comunitatea Elenă Galaţi cu prilejul Zilei Naţionale a Greciei. La manifestările organizate cu acest prilej a participat şi primarul municipiului Galaţi, domnul Marius Stan.

23-25 aprilie 2016 (Iaşi) Organizează şi coordonează împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi conducerea Uniunii Elene din
România, faza naţională a celei de-a XV-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de limba Neogreacă.

05 mai 2016 (Bucureşti) Participă la evenimentul „Holocaustul și victoria asupra fascismului” organizat la Palatul Parlamentului de către Federația Comunităților
Evreiești din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și Agenția Federală Rossotrudnicestvo, în parteneriat cu Ambasada Statului Israel, Ambasada Federației Ruse și Ministerul Culturii al Federației Ruse. Acesta a cuprins expoziţia de documente şi fotografii „Holocaustul și victoria asupra fascismului” şi manifestarea culturală „Cultura uneşte popoare”.

06-08 mai 2016 (Ploieşti) Organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul
Culturii cea de-a IV-a ediţie a proiectului ALFABETUL CONVIEŢUIRII.

09 mai 2016 (Bucureşti) Acceptă invitaţia E.S. Klaus Iohannis, preşedintele României, şi a soţiei, doamna Carmen Iohannis de a participa la recepţia oferită cu ocazia Zilei Europei la Palatul Cotroceni.

07-09 mai 2016 (Bucureşti) Participă alături de reprezentanţii Uniunii Elene din România la o serie de manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europei şi desfăşurate în parcul Cişmigiu şi la Institutul European din România (IER).

13 mai 2016 (Atena, Grecia) La Academia din Atena organizează simpozionul ştiinţific cu tema “Elenismul– parte a spiritualităţii româneşti“. Din România au conferenţiat academicienii Bălăceanu Stolnici şi Răzvan Teodorescu. Cu acest prilej a fost lansată cartea cu titlul „Studii Bizantine şi Postbizantine”, editată de Uniunea Elenă din România şi coordonată de profesorii Cosmin Dumitrescu şi Dragoş Gabriel Zisopol .

14 mai 2016 (Atena, Grecia) Coordonează manifestările culturale ale proiectului cu titlul „Zilele prieteniei românoelene”. În Piaţa Monastiraki din Atena s-au desfăşurat spectacole de teatru, muzică și dansuri tradiţionale românești și grecești.

15 mai 2016 (Aspropyrgos, Grecia) În calitate de iniţiator, participă la evenimentul semnării Protocolului de Înfrățire între oraşele Aspropyrgos din Grecia și Ploiești din România, manifestare organizată în cea de-a treia zi a proiectului cu titlul „Zilele prieteniei româno-elene”.

19 mai 2016 (Bucureşti) Susţine un discurs la evenimentul prilejuit de Ziua mondială a diversităţii culturale, sărbătoare din calendarul ONU. Evenimentul a fost organizat în Parlamentul României de către Ministerul de Externe şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

23 mai 2016 (Bucureşti) La sediul Uniunii Elene din România primeşte vizita domnului Lefteris Kretsos, profesor la Universitatea din Greenwich, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Informării şi Comunicării din Republica Elenă.

28-29 mai 2016 (Constanţa) Organizează alături de Comunitatea Elenă Constanţa spectacolul public pentru doborârea recordului mondial de participanți implicați în interpretarea popularului dans Syrtaki.

30 mai 2016 (Ploieşti) La sediul primăriei Municipiului Ploieşti desfăşoară o întâlnire de lucru cu doamna Alina Farcaş, în vederea depunerii documentaţiei justificative pentru proiectul cu titlul „Alfabetul Convieţuirii”, desfăşurat la Ploieşti în perioada 6-8 mai 2016.

1 iunie 2016 (Ploieşti) Participă la manifestările organizate de Primăria Municipiului Ploieşti cu prilejul premierii olimpicilor naţionali şi internaţionali. Ca de fiecare dată în ultimii patru ani, oferă premii în bani din partea familiei Zisopol.

3 iunie 2016 (Bucureşti) La Târgul de carte „Bookfest 2016” susţine un discurs cu prilejul lansării cărţii cu titlul „Olimpiadele lui Zappa” a jurnalistului Horia Alexandrescu. Cu acest prilej sunt evocate demersurile Uniunii Elene din România pentru recunoaşterea lui Evanghelie Zappa ca iniţiator al Jocurilor Olimpice Moderne.

3-4 iunie 2016 (Turnu Severin) Răspunde invitaţiei doamnei prof. Paula Scalcău,
preşedintele Comunităţii Elene Turnu Severin, de a participa
la faza locală a celei de-a XVI-a ediţii a Concursului „Cei şapte înţelepţi” şi la spectacolul dedicat Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Elenă din România şi Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

7 iunie 2016 (Bucureşti) Se întâlneşte la sediul Uniunii Elene din România cu domnul Konstantinos Sidiropoulos, pentru a dezvolta proiecte culturale comune cu Şcoala
greacă „Athena” din Bucureşti.

12 iunie (Atena) Împreună cu delegaţia parlamentară română compusă din reprezentanţi ai Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaților, ai Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, precum și ai Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, desfăşoară o vizită de lucru la reşedinţa din Atena a Ambasadorului Românei în Grecia, E.S. domnul Lucian Fătu.

23-26 iunie 2016 (Galaţi) Organizează cea de-a XI-a ediţie a proiectului a proiectului cu titluîmpreună cu doamna Rodoclia Zamfiropol, vicepreşedinte a Uniunii Elene din România şi preşedinte al Comunităţii Elene Galaţi cea de-a XI-a ediţie a proiectului cu titlul „Însuşirea şi perfecţionarea dansurilor tradiţionale greceşti” unde au participat
coordonatorii ansamblurilor de dansuri greceşti, două persoane din fiecare comunitate elenă teritorială.

24 iunie 2016 (Ploieşti) Facilitează şi participă la întâlnirea de lucru a domnului Mihai Sotiriou, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Eleno-Română şi a companiei
Alumil România cu rectorul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, domnul prof.
univ. dr. ing. Mihai Pascu Coloja, cu domnul prorector prof. univ. dr. ing. Mihail Minescu, cu domnul prof. univ. dr. ing. Ion Popa, decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Electrică.