Dragoș Gabriel Zisopol

Uniunea Elenă din România
Contactați-mă

Activitatea deputatului Uniunii Elene din România din anul 2015

Aprilie-iunie 2015

4 aprilie 2015 (Drăgăşani) Continuă seria manifestărilor închinate Zilei Naţionale a Greciei, organizând întâlnirea cu oficialităţile municipiului Drăgăşani, Te-Deum-ul şi ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor căzuţi în luptele de la 1821.

5 aprilie 2015 (Bucureşti) Este prezent alături de ansamblul de dansuri greceşti „Oniro” al Comunităţii Elene Târgovişte şi “Kymata” al Comunităţii Elene Prahova, la Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

8 aprilie 2015 (Bucureşti) Este prezent la simpozionul intitulat „8 aprilie – Ziua internaţională a romilor” desfăşurat la Parlamentul României. Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a Parlamentului României, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Romi, Forumul European al Romilor şi Nomazilor şi Partida Romilor Pro Europa.

24 aprilie 2015 (Piteşti) La invitaţia Primăriei Municipiului Ploieşti, este prezent la deschiderea oficială a celei de-a 38-a ediţii a expoziţiei dendro floricole internaţionale „Simfonia Lalelelor“.

6 mai 2015 (Bucureşti) Desfăşoară la Parlamentul României o întâlnire de lucru cu domnul Ioan Vulpescu, ministrul Culturii, unde au fost discutate probleme legate de proiecte de colaborare între Minister şi Uniunea Elenă din România.


7 mai 2015 (Bucureşti) Participă la ceremonia de acordarea titlului academic Doctor Honoris Causa, E.S. domnului dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, de către Senatul Universităţii „Titu Maiorescu”. Eveniment a fost prilejuit de împlinirea a unui sfert de secol de existenţă acestei înalte instituţii de învăţământ.

8-10 mai 2005 (Bucureşti) Participă la cea de-a şasea
ediţie a ONGFest, festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România, organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. 

9 mai 2015 (Bucureşti) Organizează cu ocazia Zilei Europei o serie de manifestări desfăşurate în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din Capitală. 

16 mai 2015 (Bucureşti) Cu ocazia aniversării a 79 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” este alături de ansamblul „Kymata” al Comunităţii Elene Prahova la manifestările dedicate acestei sărbători.

16 mai 2015 (Iaşi) Primeşte invitaţia de a fi prezent la constituirea Adunării Generale a reprezentanţilor Comunităţii Elene Iaşi, ocazionată de alegerea noului preşedinte, în persoana doamnei Marieta Alexandrescu.

19 mai 2015 (Bucureşti) La Palatul Cotroceni participă la întâlnirea dintre membrii Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale cu E.S. domnul Klaus W. Iohannis, preşedintele României. S-au purtat discuţii pe teme de interes pentru minorităţile naţionale din România, între care şi necesitatea păstrării identităţii etnice şi a dreptului de a studia în limba maternă.

21 mai 2015 (Ploieşti) Alături de o delegaţie a Comunităţii Elene Prahova, cu prilejul Zilei Eroilor, depune coroane la catedrala „Înălţarea Domnului” din Ploieşti şi la Monumentul Eroilor din Cimitirul Militar Bolovani din Ploieşti.

22 mai 2015 (Bucureşti) La invitaţia domnului deputat
Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, participă la evenimentul-dezbatere cu titlul „Decalogul – fundament al justiţiei”, ocazionat de sărbătoarea de Şavuot 5775, dedicată primirii Torei de către Moise la muntele Sinai. La manifestare au participat E.S. preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

25 mai 2015 (Bucureşti) La invitaţia Excelenţei Sale, domnul Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei în România, participă la recepţia oferită cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Iordania şi România.

25 mai 2015 (Bucureşti) La invitaţia Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România şi a Ambasadei Republicii Slovace la Bucureşti, participă la prima ediţie a Zilei Limbii Slovace.

26 iunie 2015 (Ploieşti) La invitaţia Primăriei Municipiului Ploieşti participă la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional al României desfăşurate pe Platoul din faţa Palatului Administrativ.

27 mai 2015 (Bucureşti) La invitaţia E.S. doamna Kaliopi Avraam, ambasadoarea Republicii Cipru în România, este prezent la recepţia de rămas bun, organizată cu prilejul încheierii misiunii diplomatice în România.

5 iunie 2015 (Ploieşti) Este invitat de Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti la Simpozionul „IME – 65 de ani de tradiţie, profesionalism, performanţă” organizat în Aula Universităţii.

23-24 iunie 2015 (Bucureşti) Organizează la sediul Uniunii Elene din România şedinţa Departamentului pentru Relaţii Interetnice – Guvernul României la care au participat reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor minorităţilor naţionale. Au fost prezentate o serie de soluţii şi mijloace de îmbunătăţire a activităţii de promovare a diversităţii etnice, lingvistice, culturale, religioase.

26-28 iunie (Braşov) Organizează cea de-a şaptea ediţie a proiectului „Dialog cu timpul şi lumea” la care au participat peste 150 de persoane din toate comunităţile elene teritoriale.